Compositing | Verdieping liftfilmpje

Ik heb mij voor een verdiepende fase tijdens mijn opleiding op compositing gestort. Compositing is het samenvoegen van bestaand beeld met nieuwe elementen. Dit kunnen foto’s zijn, bewegend beeld of 3d materiaal. Het doel van de opdracht was om nieuwe dingen te leren en in de praktijk te brengen. Zo heb ik voor deze opdracht veelvuldig met Syntheyes, After Effects en 3DSmax gewerkt. Met Syntheyes heb ik een aantal cameratracks gemaakt. Dat wil zeggen, een camerabeweging extraheren uit een stukje film en vervolgens dupliceren in 3d space. Ik heb in Premiere de montage gemaakt en vervolgens in After Effects verschillende elementen toegevoegd. Met dank aan Frank Huizing, cameravoering, en Erik Mostert als luidruchtige buurman. Mijn verslag is hier te downloaden

compositing 2013 from Projekt86 on Vimeo.

En de bijbehorende breakdown:

compositing 2013 breakdown from Projekt86 on Vimeo.