Bring Your Own Beamer 2017

Afgelopen februari werd er een BYOB georganiseerd in TETEM. Ik heb hieraan meegedaan met een interactieve installatie. De installatie die ik gebouwd heb reageert op het aantal mensen dat kijkt. Waar je bij een BYOB zoveel mogelijk de aandacht wil trekken met je visuele spektakel heb ik ervoor gekozen om dit om te draaien. Mijn concept bestond uit een visueel aantrekkelijke animatie/film die naarmate er meer mensen bleven staan om te kijken valer/schokkeriger en lelijker werdt. Wanneer er teveel mensen kijken wordt het beeld grijs en stopt het met spelen. Ik heb hiervoor een facetracker framework in Processing aangepast zodat deze een zelfgebouwde videoplayer in Unity3D aan kon sturen. De communicatie ging over OSC.

Onderstaand een aantal stills en een korte clip:

BYOB 2017@TETEM from Projekt86 on Vimeo.